Daklozen zijn ook mensen

Situatie:

Dakloos kan elk van ons buiten zijn wil om worden. Indien U leeft zoals de maatschappij het ons voorschoteld, door leningen en overbelenen welke niet afbetaald kunnen worden door verlies van werk, echtscheiding, door toedoen van overheidsdiensten (snel stijgende belastingen, verhoging van water- elektriciteit en gas prijzen, rechtspraak, te hoge allimentatie, onderneming in faling ea).

Onze dakloze medeburgers worden heden slechter behandeld dan de gevangenis bewoners, Illegale en asielzoekers. Deze hebben een dak boven het hoofd, 3 maal per dag eten, dagelijks hun lichamelijk onderhoud, de nodige gezondheidszorg, ontspanning en verwarming. Wat zij niet hebben is hun vrijheid. Dakloze mensen worden beschimpt, uitgelachen en weggestuurd door het overheids personeel dat de orde moet handhaven, omdat zij als overlast worden aanzien doordat zij schooien. Zij hebben geen dak boven het hoofd, geen eten 3 maal per dag, geen lichamelijke- en gezondheidszorg ontspanning en verwarming. Wat zij wel hebben is hun vrijheid.

Mijn voorstel:

Geef de dakloze medemensen een menswaardig onderkomen op vrijwillige basis, waar zij 24 op 24 uur met elkaar kunnen samenleven. Een onderkomen in een leegstaand gebouw, fabriek, ziekenhuis, school of iets dergelijks. Beheerd en begeleid door het OCMW. De inboedel van het onderkomen kan gevonden worden bij de kringloopwinkels. Dakloze mensen hebben ook een beroepservaring die zij kunnen inzetten in het samenleven met de andere bewoners, Zoals koken, wassen, kuisen en onderhoud van het gebouw en toebehoren. Doordat de dakloze mensen een adres kunnen opgeven aan werkgevers, kunnen zij na verloop van tijd hun leven terug opnemen en op zelfstandige basis fungeren.

De charlatans die zich uitgeven als dakloos zonder het te zijn, zullen niet meer aan de bak komen omdat het schooien dan verleden tijd is en de ordehandhavers met recht de overlast kan aanpakken.

Dit bericht is geplaatst in Discriminerend. Bookmark de permalink.