50 JAAR MIGRATIE IN VLAANDEREN

KRONIEK 50 JAAR MIGRATIE IN VLAANDEREN

1. In den beginne, kwamen buitenlandse mensen werken in België en werden in de volksmond ‘gastarbeiders’ genoemd.
2.Deze gastarbeiders deelden met 10 man 1 appartementje voor de prijs van 1 huishuur.
3.Zodra zij onze taal begonnen te begrijpen vonden zij dat ze als gast niet moesten werken maar onderhouden dienden te worden en gingen zij massaal aan den dop, de ziekenkas of het OCMW.
4.Vrouw en kinderen verbleven in het thuisland, waarvoor zij voor hun kinderen kindervergoeding ontvingen zonder dat de Belgische staat een controle kon uitoefenen of de gegevens van het aantal kinderen wel juist waren. Doordat zij geld stuurden naar het thuisland voor de levensonderhoud van vrouw en kind, konden zij deze sommen in rekening brengen op de jaarlijkse belastingaangifte en zo een belastingvoordeel krijgen. Dit alles op woord van eer.
5.Doordat in het thuisland niet werd bijgehouden wanneer zij geboren waren, wisten deze mensen niet exact hoe oud zij waren, en gingen zij op pensioen wanneer zij vonden dat zij lang genoeg gewerkt of gedopt hadden, en dit met een verklaring vanuit het thuisland.
6. Indien zij beslisten om de Belgische nationaliteit aan te nemen, verkregen zij een dubbele nationaliteit, en gingen zij zichzelf Allochtoon noemen. Zodat zij nog steeds een andere behandeling konden eisen te verkrijgen of te behouden. Indien er wat bezwaarlijk werd gedaan was er het toverwoord ‘racist’ dat tot op heden vele deuren opent.
7. Als Belg zijnde is het normaal verplicht om belastingen te betalen op tweede verblijven en bedrijven in het buitenland, maar omdat er geen controle kan gebeuren in het land van herkomst doordat de samenwerking stroef loopt, ontsnappen zij hieraan. Hoewel de echtgenote en de kinderen in het thuisland toch ergens moesten wonen, werden er door onze belastingdienst er geen verdere vragen gesteld.
8. Na 50 jaar migratie word er door de kinderen hier in Vlaanderen geboren nog steeds een Allochtoons dialect gesproken, hoewel de jeugd hier onderwijs heeft gevolgd, en de inburgeringslessen verplicht met inbegrip van het Nederlands voor volwassenen gratis gegeven worden.
9. Zij door hun levenswijze aantonen niet met de Nationale bevolking te willen samenleven, en hun geloof en wetten in het gast land willen opdringen.
Hoewel een gast zich gedraagt en aanpast naar de levenswijze en de wetten van het gastverblijf, en het verblijf als gast maar tijdelijk is, nooit levenslang.
10. Zij verlangen van onze zelfstandigen en bedrijven dat er halal vlees en andere goedgekeurde goederen verkocht worden, in slachterijen een tweede slachtlijn is waar halal geslacht word. Toch zoeken wij autochtone mensen tevergeefs naar een stukje vlees dat onze traditie is om gegeten te worden in hun beenhouwerij, zoals een sneetje spek, oren en poten of een varkenskop.
11. Het huwelijk van een migranten is meestal met een partner van het thuisland, omdat de allochtone huwelijkspartner opmerkingen heeft over de levenswijze of opvoeding van de hier geborenen.
12. Indien een inlandse man een Allochtone vrouw wil huwen, moet hij zich bekeren tot hun geloof en zich laten indien nodig zelfs laten besnijden. Indien de huwelijkspartners zich hiertegen verzetten, word zij verstoten in de familie en uitgesloten van de allochtone gemeenschap.
13. 50 jaar migratie, FEEST FEEST FEEST. Een goede reden om in de Antwerpse geschiedenis opgenomen te worden.

Dit bericht is geplaatst in Anders Leven. Bookmark de permalink.